Om

Karlskrona Navigationssällskap bildades 1953 med syftet att

    • Främja samhörigheten mellan sjöfolk!
    • Genom aktivt engagemang, via regionalt förbund och riksorganisation föra medlemmarnas talan i båtpolitiska frågor.
    • Genom utbildning, ungdomsverksamhet, upplysning och information verka för god sjösäkerhet, miljövård och aktiv fritidsverksamhet.Tillvarata medlemmarnas intressen, främja  båtlivsverksamhetens utveckling och bedrivande.

Karlskrona Navigationssällskap är en ideell förening och driver anläggningen med hjälp av brygg- och medlemsavgifter.

Tromtö Nabb är en mycket vackert belägen naturhamn med flytbryggor. Här har vi cirka 40 gästplatser med boj. Under högsäsong kan uppåt 50 båtar gästa hamnen samtidigt. Djupet i hamnen är cirka 1,5-2 meter vilket medger att de flesta fritidsbåtar kan anlöpa hamnen. Vid Tromtö Nabb finns det tillgång till toaletter, barnvänlig badplats och en fin grillplats som kan begagnas av såväl båt gäster som vandrande besökare året runt.

Du finner Karlskrona Navigationssällskaps hamn 3 NM väster om Karlskrona.

N 56° 9.037′, E 15° 28.815′ (Eniro)

Tromtö är ett naturreservat med vackra strövområden och ett rikt djurliv, som kräver hänsyn och ansvar av alla som vistas där. Karlskrona Navigationssällskap har förmånen att arrendera denna vackra anläggning av Johannishus Godsförvaltning.

Som kung Oscar II lär ha sagt då han besökte Tromtö: ”Tromtö, den vackraste pärlan i mitt kungarike, den plats där jag helst vill leva och dö…” – Du lär förstå hans uttalande när du gör ett besök vid vår fina klubbstuga, tillika populär gästhamn på Tromtö Nabb i Karlskronas västra skärgård.

Tromto_husÖppettider

Gästhamnen är öppen under perioden 30 april 2023 – 24 september 2023

Priser

En enhetstaxa, det vill säga oavsett om en gäst stannar över natten eller bara stannar över dagen så erlägger man 150 SEK per gästande båt.
Avgiften täcker sophantering, toaletter, vedförbrukning samt nyttjande av utrustning samt bidrar till underhållet av bryggor och byggnader.

Avgiften erlägges till hamnvärd eller om denne ej är närvarande via swisch eller kontant i vår brevlåda vid informationstavlan. Det finns i stort sett alltid medlemmar som kan svara på frågor och ta hand om din betalning om inte hamnvärden finns till hands. Kolla efter vår logga som sitter på medlemmarnas båtar.
Är ni ofta på Tromtö, så rekommenderar vi givetvis ett medlemskap istället. Då får ni fri tillgång till Tromtö Nabb.

Faciliteter

Vår klubbstuga har kök och toaletter. Optimistjollar, vindsurfingbräda och roddbåt, två cyklar finns till utlåning. Badplats, strövområden och grillplats finns också vid gästhamnen. Golfbana och bussförbindelser finns på Almö, ca 4 km. Hjärtstartare finns inne i klubbhuset under sommarsäsongen.

I bryggavgiften ingår:

  • Sopstation
  • Toalett
  • Grill (enda stället för eld)
  • Utnyttjande av föreningens fastighet inklusive kök, leksaker, båtar, cyklar med mera (kontakta hamnvärden vid lån).

Vid bryggan finns under högsäsong hamnvärden, vars båt innehar en skylt ”HAMNVÄRD” för att underlätta för våra gäster. Under övrig tid kan du i princip alltid hitta en medlem som kan hjälpa dig tillrätta på Tromtö Nabb.

Kontaktinformation: information@naviskarlskrona.se

Eller besök oss på Facebook; Tromtö brygga – Karlskrona navigationssällskap.

Som medlem ligger du naturligtvis gratis i hamnen samt att du har möjlighet att boka vår fina stuga för egna evenemang till ett förmånligt pris. Se mer vilka förmåner du får som medlem i Navigationssällskapet under fliken Medlem i menyn.

Vi hoppas att ni får en trevlig vistelse hos oss!