Pålitlig och Trygg, kunde man tro!

HDS_5mNu har man en GPS plotter som är kass, riktigt urkass. Det är icke alls så att den inte fungerar, nejdå den startar upp som vanligt och funkar perfekt – bara den lyckas komma förbi startscenerierna, vilket den tyvärr bara gör ungefär var 25:e gång man provar. Inte något vidare bra för en pryl som bara måste funka (åtminstone om man ser till priset).
Nåväl, åker till närmsta Lowrance återförsäljare som direkt frågar mig var den är inhandlad och sedan bara skakar på huvudet och säger att; Den där måste du ta till butiken där du köpte apparaten – så att dom kan skicka in den för reparation. Samma svar får man från Lowrance svenska support. Jaha, men … nu köptes den in i en helt annan del av Sverige, okänt vilken butik, dessutom av båtens förre ägare. Tyvärr följde inget kvitto med i affären. Supporten erbjuder till slut sig söka via serienumret för att få fram vilken butik det rör sig om, så att jag kan be butiken ifråga om en kopia på  kvittot, för att därefter kunna skicka apparaten ifråga från denna butik till den svenska Lowrancesupporten!!!

Hur extremt osmidigt kan det bli, året är trots allt 2014 och de flesta märken med lite självaktning har betydligt bättre garantier och serviceorganisation. Det är alltså inte nog med att man är förbaskad på att GPS:en packar ihop när man som bäst vill ha den, det visar sig också stört omöjligt att få någon ordning på skräpet. Som en liten anekdot kan jag berätta att jag snart kom fram till att man nog borde göra en återställning (reset) av GPS:en, varpå jag började bläddra i manualen som jag faktiskt hade med mig natten den behagade avsluta sina plikter. Döm om min förvåning när man får läsa i manualen att du måste gå in på en internet-sajt för att reda ut vilken återställningsprocedur som gäller för just Din GPS. Det är ju helt underbart ogenomtänkt!

Så mitt ödmjuka tips är: undvik helt enkelt att köpa en Lowranceprodukt. Du kan lägga dina pengar på kvalitet och jag kan lova att det finns betydligt bättre alternativ.
Själv har jag numera Eniros nya navigationsapp på iPaden, vilken fungerar utomordentligt bra. OLYMPUS DIGITAL CAMERA